Цветана Пиронкова е една от осемте състезателки при жените, които получиха

...
Цветана Пиронкова е една от осемте състезателки при жените, които получиха
Коментари Харесай

Пиронкова получи уайлд кард за основната схема на Ролан Гарос

Цветана Пиронкова е една от осемте състезателки при дамите, които получиха „ уайлд кард “ за главната скица на „ Ролан Гарос “. Това ù обезпечава правото да се включи в шампионата без да минава през квалификации, макар, че е под №132 в ранглистата. Пиронкова се изкачи до тази позиция след класирането си на четвъртфинал през предходната седмица, само че тя по принцип не ѝ даваше право на присъединяване, без да се яви и на квалификации. Президентът на Френската тенис федерация Бернар Гуидичели и турнирният шеф Ги Форже обаче са дали късмет на българката. 

С „ уайлд кард “ при дамите в главната скица на " Ролан Гарос " влиза и Южени Бушар, която дружно с Пиронкова са единствените тенисистки, които не са от Франция.

Българската тенисистка се завърна след 3-годишна пауза поради майчинството и стигна 1/4-финал на US Open за първи път в кариерата си. На „ Ролан Гарос “ най-хубавият й резултат е четвъртфинал през 2016 година, когато отстъпи на Саманта Стоусър (Авл). Последното присъединяване на Цветана в Париж бе година по-късно и тя загуби от Елина Свитолина (Украйна) във втория кръг. 

„ Огромно благодаря на френската федерация и на „ Ролан Гарос “, че ми дадоха страхотната опция да играя напряко в главната скица на шампионата тази година. За мен е същинска чест и същинско благополучие, че ще мога да се върна на тези свещени кортове. Специални благодарности на Българската федерация по тенис и на господин Стефан Цветков за оказаната помощ по този въпрос “, написа Пиронкова в Instagram.

При мъжете „ уайлд кард “ за главната скица на „ Ролан Гарос “ получават общо 8 състезатели - шотландският тенисист Анди Мъри и още 7 френски представители. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР